Minister Ollongren beantwoordt brief WeesWijzer over deelname aan commissie

Minister Ollongren heeft de brief die WeesWijzer stuurde (n.a.v. de met algemene stemmen aangenomen motie over barmhartiger huurbeleid voor wezen) beantwoord. Jojanneke van den Bosch van WeesWijzer schreef hierop in november 2020 een brief aan minister Ollongren, met hierin het aanbod om deel te nemen aan de commissie die deze kwestie gaat onderzoeken. We ontvingen op 11 februari antwoord van de minister. In de brief benadrukt de minister dat momenteel wordt gesproken met meerdere partijen m.b.t. de commissie die deze prangende kwestie gaat onderzoeken. WeesWijzer wordt hierbij ook betrokken.

WeesWijzer zich sinds 2009 in voor de belangen van jonge nabestaanden, wezen en verweesden. Tweede Kamerlid Daniel Koerhuis (VVD) maakt zich hard voor het lot van honderden wezen die na het overlijden van hun ouders hun huis worden uitgezet (omdat zij niet op het huurcontract van hun ouders staan. Koerhuis is ook de inzender van bovengenoemde motie.

Ook op gemeentelijk niveau komt er beweging in de zaak: Amsterdams gemeenteraadslid Jazie Veldhuyzen (BIJ1) diende ook een motie in (in Amsterdam), die ook met algemene stemmen is aangenomen. Het draagvlak is er in de politiek, zo blijkt. Nu de woningcorporaties nog.

 

 
WWP COVER S01E02 Huis weg.png
 

Kijk ook de oproep op YouTube, die de Tweede Kamer bereikte én mede leidde tot het aannemen (met algemene stemmen) van de door Daniel Koerhuis ingediende motie voor barmhartiger huurbeleid voor weeskinderen.

 

 
 

Dat de motie met algemene stemmen werd aangenomen, was trouwens wel het vieren waard. Deze keer in de vorm van een artikel op Mijn Moment.com, op uitnodiging van Henk-Jan WInkeldermaat van Punkmedia.