Tentoonstelling NIEMANDS NUMMER EEN opent inclusief première documentaire

Het is zover: de tentoonstelling NIEMANDS NUMMER EEN opent zaterdag 17 december in het Van ‘t Lindenhoutmuseum in Nijmegen. De expositie is gebaseerd op de gelijknamige documentaire over jong ouderverlies. De documentaire waar makers Pippi Dijkstra en Wim Brouwers in 2021 (met ee 9!) mee afstudeerden aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, vormt de basis van deze expositie. De documentaire en de expositie laten zien waar je tegenaan loopt als je beide ouders verliest.

In de documentaire van +/- 30 minuten nemen de makers je mee in drie persoonlijke verhalen van jonge wezen. Je ziet hoe ze een weg zoeken in hun leven, terwijl ze moeten opgroeien zonder hun onvoorwaardelijke thuis: ouders. Hoe ziet hun leven eruit? Waar lopen ze tegenaan? En hoe zorgen zij er voor dat de wereld weer aan hun voeten ligt?

Uiteraard zijn wij ook van de partij tijdens deze opening, met als de tentoonstellingsmakers, en twee jonge vrouwen die voor genoemde documentaire zijn gevolgd.. Naast de documentaire, informatieschermen en interactie met de zaal, hangt er ook kunst van WeesWijzer-oprichter Jojanneke van den Bosch.

Het museum waar de tentoonstelling is gehuisvest, was in vroeger tijden een weeshuis. Een passender locatie kunnen we ons niet voorstellen.

Meer informatie over de expositie en openingstijden vind je hier op de website van het museum,.